Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Σαρδέλες φούρνου σε αμπελόφυλλα

Υλικά: 1 κιλό σαρδέλα, 10-15 αμπελόφυλλα, 3 ντομάτες μικρές ώριμες, 8 κουταλιές ελαιόλαδο, 8 κουταλιές νερό, 1 κουταλιά ρίγανη, χυμό ενός λεμονιού, αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση: Καθαρίζετε τη σαρδέλα, αφαιρείτε τα κεφάλια και στη συνέχεια την πλένετε καλά. Ζεματάτε με βραστό νερό τα αμπελόφυλλα. Παίρνετε ένα ταψί και στρώνετε τα μισά αμπελόφυλλα. Ανακατεύετε τη σαρδέλα με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τη στρώνετε πάνω στα αμπελόφυλλα. Σκορπάτε από πάνω την ντομάτα ψιλοκομμένη και 3 κουταλιές λάδι. Σκεπάζετε τη σαρδέλα με τα υπόλοιπα αμπελόφυλλα, ραντίζετε με το χυμό λεμονιού και ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι και το νερό. Ψήνετε τις σαρδέλες στο φούρνο σε 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30 λεπτά.


*Οι συνταγές είναι από το βιβλίο της Τέση Δαφερέρα "Ελλήνων Διατροφή Μέτρον Άριστον", εκδόσεις Γραφίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου