Μέσα στο δοχείο του
μπεν μαρί ρίξτε τα βότανα (δεντρολίβανο,
καλέντουλα, νεπέτα) και το μίγμα
ελαιολάδου- ελαίου καρύδας.
Βάλτε το σκεύος πάνω
από την κατσαρόλα με το νερό που βράζει
(προσοχή ο πυθμένας του σκέυους δεν
πρέπει να ακουμπά στο βραστό νερό).
Ζεστάνετε αργά το μίγμα για περίπου 30
λεπτά.
Φιλτράρετε το μίγμα
ελαίων και βοτάνων με ένα τουλπάνι και
κρατήστε τα αρωματισμένα έλαια μέσα
σε μια γυάλινη κανατούλα.
Βάλτε τα ξανά σε ένα
κατσαρολάκι και ρίξτε μέσα και το κερί
μέλισσας. Ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά
μέχρι να λιώσει το κερί.
Κατεβάστε από τη
φωτιά και προσθέστε τις σταγόνες των
αιθέριων ελαίων. Ανακατέψτε καλά
για να ενσωματωθούν στο μίγμα και στη
συνέχεια ρίξτε το μίγμα στα γυάλινα
βαζάκια.
- Κλείστε τα καπάκια και αφήστε το
μίγμα να κρυώσει και να στερεοποιηθεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου