
Εκτέλεση: Λιώνετε τη φέτα με το πιρούνι και την
ανακατεύετε με το cottage. Προσθέτετε το δυόσμο ψιλοκομμένο, το γλυκάνισο, λίγο πιπέρι και ένα χτυπημένο αβγό. Ανακατεύετε καλά τη γέμιση. Παίρνετε φύλλα της σφολιάτας και τα κόβετε σε λωρίδες πλάτους περίπου 5 εκ. Κάθε λωρίδα την κόβετε στη μέση, την αλείφετε με αβγό χτυπημένο και με ένα μικρό κουταλάκι απλώνετε μέσα λίγη από τη γέμιση. Τυλίγετε το φύλλο σε ρολάκι, το στρίβετε σαν σαλιγκάρι και το τοποθετείτε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να ετοιμάσετε όλα τα στριφτοτυροπιτάκια δυόσμου. Τα αλείφετε με αβγό χτυπημένο και σκορπάτε λίγο σουσάμι. Τα ψήνετε για περίπου 30 λεπτά σε 200 βαθμούς Κελσίου. Σερβίρονται ζεστά!
*Οι συνταγές είναι από το βιβλίο της Τέσης Δαφερέρα "Ελλήνων Διατροφή Μέτρον Άριστον", εκδόσεις Γραφίδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου