Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Στριφτοτυροπιτάκια δυόσμου

Υλικά: 1 πακέτο σφολιάτα, 250γρ. τυρί φέτα, 200γρ. τυρί cottage, 2αβγά χτυπημένα, 1 κουταλιά φρέσκο δυόσμο, 1 κουταλάκι γλυκάνισο, σουσάμι, πιπέρι.
Εκτέλεση: Λιώνετε τη φέτα με το πιρούνι και την
ανακατεύετε με το cottage. Προσθέτετε το δυόσμο ψιλοκομμένο, το γλυκάνισο, λίγο πιπέρι και ένα χτυπημένο αβγό. Ανακατεύετε καλά τη γέμιση. Παίρνετε φύλλα της σφολιάτας και τα κόβετε σε λωρίδες πλάτους περίπου 5 εκ. Κάθε λωρίδα την κόβετε στη μέση, την αλείφετε με αβγό χτυπημένο και με ένα μικρό κουταλάκι απλώνετε μέσα λίγη από τη γέμιση. Τυλίγετε το φύλλο σε ρολάκι, το στρίβετε σαν σαλιγκάρι και το τοποθετείτε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να ετοιμάσετε όλα τα στριφτοτυροπιτάκια δυόσμου. Τα αλείφετε με αβγό χτυπημένο και σκορπάτε λίγο σουσάμι. Τα ψήνετε για περίπου 30 λεπτά σε 200 βαθμούς Κελσίου. Σερβίρονται ζεστά!


*Οι συνταγές είναι από το βιβλίο της Τέσης Δαφερέρα "Ελλήνων Διατροφή Μέτρον Άριστον", εκδόσεις Γραφίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου