Εκτέλεση: Πλένετε καλά τις πατάτες μαζί με το φλούδι τους, τις σκουπίζετε, τις τρυπάτε με πιρούνι και τυλίγετε την κάθε μία με αλουμινόχαρτο. Τις τοποθετείτε σε λαμαρίνα και τις ψήνετε στο φούρνο σε 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 45 λεπτά. Δοκιμάζετε αν ψήθηκαν τρυπώντας με το πιρούνι. Ανοίγετε το αλουμινόχαρτο και κόβετε την πατάτα στη μέση. Αφαιρείτε με ένα κουταλάκι λίγη ψίχα από το κέντρο της. Αναμιγνύετε την ψίχα με το κρεμώδες τυρί και ψιλοκομμένα, το κρεμμυδάκι, τον άνηθο. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και γεμίζετε με το μείγμα αυτό όλες τις πατάτες. Στη συνέχεια τις τοποθετείτε σε μια λαμαρίνα και τις ψήνετε στο γκριλ για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
*Οι συνταγές είναι από το βιβλίο "Ελλήνων Διατροφή Μέτρον Άριστον" της Τέσης Δαφερέρα, εκδόσεις Γραφίδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου