Υλικά: 6 κυδώνια, 2 πορτοκάλια (ξύσμα και χυμός), 1 φλιτζάνι νερό, 1 φλιτζάνι ζάχαρη, 1/2 φλιτζάνι μαυροδάφνη, 5 γαρύφαλλα ολόκληρα, καρύδια, κανέλα.
Εκτέλεση: Πλένετε καλά τα κυδώνια και με το ειδικό εργαλείο τρυπάτε και αφαιρείτε τα κουκούτσια. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος τοποθετείτε όρθια τα κυδώνια και τα γεμίζετε με ένα μείγμα από καρύδια, δύο κουταλιές ζάχαρη, το μισό ξύσμα του πορτοκαλιού, κανέλα και γαρύφαλλο. Στη συνέχεια χύνετε μέσα το πυρίμαχο σκεύος το χυμό του πορτοκαλιού, μαζί με το υπόλοιπο ξύσμα, τη ζάχαρη (διαλυμένη σε νερό), τη μαυροδάφνη, το ξυλάκι της κανέλας και τα γαρύφαλλα.
Ραντίζετε τα κυδώνια με λίγη ζάχαρη, σκεπάζετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο. Τα ψήνετε περίπου μία ώρα στους 200 βαθμούς Κελσίου. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα βρέχετε με το ζουμί τους. Προς το τέλος αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και τ'αφήνετε λίγο να ροδίσουν. Τα σερβίρετε ζεστά με σαντιγί ή κρέμα παγωτό!
*Οι συνταγές είναι από το βιβλίο της Τέσης Δαφερέρα "Ελλήνων Διατροφή Μέτρον Άριστον" εκδόσεις Γραφίδα
Εκτέλεση: Πλένετε καλά τα κυδώνια και με το ειδικό εργαλείο τρυπάτε και αφαιρείτε τα κουκούτσια. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος τοποθετείτε όρθια τα κυδώνια και τα γεμίζετε με ένα μείγμα από καρύδια, δύο κουταλιές ζάχαρη, το μισό ξύσμα του πορτοκαλιού, κανέλα και γαρύφαλλο. Στη συνέχεια χύνετε μέσα το πυρίμαχο σκεύος το χυμό του πορτοκαλιού, μαζί με το υπόλοιπο ξύσμα, τη ζάχαρη (διαλυμένη σε νερό), τη μαυροδάφνη, το ξυλάκι της κανέλας και τα γαρύφαλλα.
Ραντίζετε τα κυδώνια με λίγη ζάχαρη, σκεπάζετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο. Τα ψήνετε περίπου μία ώρα στους 200 βαθμούς Κελσίου. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα βρέχετε με το ζουμί τους. Προς το τέλος αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και τ'αφήνετε λίγο να ροδίσουν. Τα σερβίρετε ζεστά με σαντιγί ή κρέμα παγωτό!
*Οι συνταγές είναι από το βιβλίο της Τέσης Δαφερέρα "Ελλήνων Διατροφή Μέτρον Άριστον" εκδόσεις Γραφίδα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου